AN-SPY-1

 

AEGIS BMD                                                                           Slik fungerer en Phased Array                                              Slik fungerer Luftvernsystemet                

AN-SPY-1 er et amerikansk tredimensjonal luft- og overflateradar og en nøkkelkomponent i AEGIS-systemet. Systemet og dets komponenter er designet og konstruert av det amerikanske selskapet Lockheed Martin.

AN-SPY-1 kan dateres helt tilbake til 1973 da SPY-1 programmet begynte som en del av AEGIS våpensystem utviklingsprosess, som skulle gi økt presisjons tracking via signalprosesserings-oppgraderinger. Med «Tracking» menes en radar og dets systems evne til å notere et objekts endring over tid, noe som når det kommer til luftkrig er meget viktig da målene beveger seg opp over lydens hastighet.

SPY-1 er en Phased Array, som betyr at det ikke er en roterende radar men en matrise av antenner som sender ut radiobølger. Disse radiobølgene kan bli styrt i forskjellige retninger av fase-skiftere, slik at radarpakken kan danne et 360-graders bilde uten å bevege seg. Systemet bruker bølgeteori og for å gi en bedre forklaring starter jeg med vanlige bølger i sjøen.

Presentasjon

Rapport